Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Και τώρα τι κάνουμε;

 
Πριν από μία βδομάδα περίπου είχαμε το θλιβερό ατύχημα στην Αρμένη της Οίας με την πτώση βράχου και άσπας και τον θανάσιμο τραυματισμό του James Henderson Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα www.boston.com  James A. Henderson λεγόταν ο ατυχής τουρίστας. Εγινε ένας μεγάλος ντόρος από πανελλαδικά Μ.Μ.Ε. και όχι μόνο ...... ΚΑΙ?? τώρα τί !! Αυτό ήταν εε? μέχρι να έρθει ένα άλλο δυστυχημα (μία το Ακρωτήρι, μία στην Αρμένη ) για να ταρακουνηθούμε λίγο και; Μένουμε εδώ; Η μήπως να στείλουμε και καμία ΟΔΗΓΙΑ έτσι για το θεαθήναι ή μήπως θα βγούμε σε τηλεοπτικό κανάλι ημέρα πολύ κρίσιμη για πολιτικές εξελίξεις και θα διαφημίζουμε με χαρά τα προιόντα του νησιού μας....
 Πάμε καλα; Δεν νομίζω!!! Εχουμε μια άτυπης μορφής γεωλογική παραμόρφωση του εδάφους του νησιού. Έχουμε έναν άτυχο νεκρό τουρίστα ( και τον γάιδαρο) και μένουμε σε θεωρητικές πρακτικές; θα μου πείτε τι γκρινιάζει πάλι το καλλιστορώντας και δεν προτείνει;Δευτέρα μεσημέρι έχουμε την πτώση του βράχου? Τρίτη πρωι μιας και τα γεγονότα πάντα μας προλαβαίνουν  και όχι εμείς τα γεγονότα, ο Δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και κυρίως ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλαδων έπρεπε να χτυπάνε τις πόρτες των υπουργείων ή να καθίσουν να βρουν ΆΜΕΣΑ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ , της ΚΑΛΔΕΡΑΣ ΤΗς!!! χάσαμε που χάσαμε τόσα χρόνια για να δουμε τι θα γίνει για το Ακρωτήρι  Θα χάσουμε και άλλα τόσα χρόνια και για αυτό!! Ήρθε ο Λέκκας στο νησι; Βάλτε τον κάτω και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΝ!!! Λίγες ημέρες αναφεροταν στα απρανη της καλδέρας και στον τρόπο διασώσης τους ! Κάντε κάτι εσεις στο Δήμο και στην Περιφέρεια για το ωραιότερο και ίσως μέσα στα πιο σημαντικά πλούτη γεωλογικά της χώρας μας!!! Δείξτε οτι θέλετε τουλάχιστον να προσπαθήσετε (για να μην θεωρηθεί οτι κάνω αντιπολίτευση μόνο στο Δήμο , αναφέρομαι ΚΑΙ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου). Θέλετε να πάμε ένα βήμα παραπάνω:
α) κ. Δήμαρχε καλέστε τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων την Πολεοδομία και την Αρχαιολογία και κάντε μία βόλτα απλή σε όλο το νησί !! Τραβήξτε φωτογραφίες και ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕ ολα τα παράνομα κτήρια της καλδέρας . Με όποιο πολιτικό κόστος....... Αν δεν μπορείτε να τα κατεδαφίσετε ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΑ . ( Ένα κτήριο μου έρχεται στο νου τώρα το οποίο κάθε φορά που το παρατηρώ από τον δρόμο της ένωσης κοιτώντας προς τα Φηρά αναρωτιέμαι Ποιός και πως το έχτισαν εκει!!!  Δράστε σας παρακαλώ!!!!
β) Αγαπητές Μ.Κ.Ο. της Σαντορίνης που ασχολείστε με το Περιβάλλον .....Περιβάλλον δεν είναι μόνο το SeaDiamond και τα μονοπάτια της Σαντορίνης.... Δεν μπορούν να το κάνουν ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης,. Πράξτε το εσείς!!!
γ) Συμβουλευτείτε τους επιστημόνες και δη τους Θηραίους επιστήμονες. Δεν τους έχουμε μόνο για ομιλίες Συνεδριάσεις και Ομαδικές φωτογραφίες. ο Ρόλος τους είναι να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση τους!!
δ) Προσπαθήστε όσοι μένετε όλο το χρόνο να ξεκινήσετε και από τα πολύ απλά: Μαζέψτε τα σκουπίδια από την καλδέρα και δεν αναφέρομαι μόνο στα λάστιχα τα οποία βρίσκονται στα ορυχεία, Αναφέρομαι στα πιο απλά: Το κουτάκι με την πορτοκαλάδα και το αποτσίγαρο.... Τι στον άνεμο ξεκίνησε πέρυσι η Ανακύκλωση στο νησί χωρίς να μπορούμε να την αξιοποιησουμε!! 


Η Καλδέρα της Σαντορίνης έχει την ανάγκη σας!! έχει την ανάγκη μας!!! Απαιτεί το σεβασμό μας!!! Κάντε το!!!! Ας το κάνουμε όλοι μας!!! 

Υ.Γ.: στο www.photosnack.com 
μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το θλιβερό συμβάν στην Αρμένη της Οίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...